Vergroenster

Tuinadvies

Tuinadvies

Hier zie je mij tijdens een tuinadvies. Huh? Ik zie toch een snoeischaar in je hand? Klopt!

Altijd anders

Elk tuinadvies bij Vergroenster is anders, maar altijd precies wat jij nodig hebt! Wanneer ik iemand advies ga geven over de tuin, neem ik alles mee wat er toevallig speelt. Is dat de voortuin, geveltuin bij een bedrijventerrein, gedeelde tuin, het maakt mij niet uit. Ik help graag mensen die een groen hart hebben, maar groenere vingers willen krijgen. Of gewoon hun tuin nóg beter willen maken op het gebied van duurzaamheid, insecten, hete zomers, wateropvang, noem maar op.

Snoeischaar

Ik kom vanalles tegen tijdens de tuinadviezen die ik geef. Soms zitten we samen gebogen over een schets die al gemaakt is voor de tuin en kijk ik mee of die nóg optimaler kan. Hoe je meer dieren naar de tuin lokt, hoe je eetbare planten kiest die het ook echt gaan doen in jouw tuin, hoe de tuin kindvriendelijker of natuurlijker wordt. Maar soms pak ik ook mijn snoeischaar en laat ik zien hoe je de tuin opfrist als je bepaalde planten nét even op een andere manier of ander moment in het jaar snoeit. Goed snoeien is namelijk een kunst en ontzettend waardevol. Maar jij kunt het ook leren!

Is er ontzettend veel te snoeien, dan kunnen we zelfs een afspraak maken dat ik tuinonderhoud voor je kunt doen. De tarieven vind je hier.

Zelf aantekening maken

Ik ben meestal een spraakwaterval tijdens zo’n tuinadvies. De sessie duurt gemiddeld twee uur, dus ik geef ook altijd de tip om een notitieboekje bij de hand te houden. Een opname van het adviesgesprek maken mag van mij ook, mits uitsluitend voor eigen gebruik.

Heb je zoveel vragen dat je zelf de draad kwijtraakt? Dan kan ik een handig naslagwerk voor je maken met tips, handvaten en links. Zodat je alles op het gemakt kunt nalezen.

Mijn missie is om de wereld groener te maken. En alle beetjes helpen daarbij!

Geen volledig ontwerp nodig maar wel praktische tips en handvaten voor wat er in jouw tuin speelt? Ik kom graag bij je langs.