Vergroenster

Over mij

Welk gezicht zit er achter Vergroenster? Dat ben ik, Lianne Groeneveld. Aangenaam!

Met enorm veel passie en enthousiasme maak ik tuinontwerpen en beplantingsplannen waarin de natuur een centrale rol heeft. Goed luisteren naar de wensen van mijn klanten en de natuur een handje helpen zijn voor mij het belangrijkst.

Hieronder lees je wat ik zoal doe. Maar eerst iets over mij als persoon.

Ik ben ontzettend bevlogen en ga grondig te werk. Ik doe nooit iets half, maar ga er voor de volle 200% voor.

Mijn grootste kracht ligt in mijn kennis, met name over planten. Die bak met kennis deel ik graag! Daarom kun je op mijn blog veel gratis tuintips vinden. Verder ben ik enorme Italiëfan en houd ik van talen. Ooit heb ik vier maanden in Milaan gewoond en gestudeerd. Die talenknobbel helpt mij nog steeds bij het onthouden van plantennamen. In mijn vrije tijd aquarel ik graag.

Korte geschiedenis

Vergroenster bestaat sinds januari 2022. Ik heb verschillende opleidingen gedaan in de groensector. Zo ben ik afgestudeerd als ecologisch tuinontwerper (bij IPD) én als hovenier (bij Lentiz). Door deze combinatie zijn mijn tuinontwerpen praktisch, duidelijk en goed uitvoerbaar. Ook houd ik mijn kennis bij door bijscholing en het lezen van vakliteratuur. Zo heb ik de cursus Toegepaste Beplantingsleer (bij Ontwerpacademie) afgerond, waardoor ik nóg betere beplantingsplannen voor jou kan maken.

Mijn missie is om tuinen en andere groene ruimtes natuurrijker en mooier te maken. De natuur werkt ontspannend en genezend. Met mijn bak aan kennis breng ik graag de natuur naar jouw tuin!

Wat kan ik voor jou betekenen?

Hierna volgt een greep uit mijn activiteiten. Ik:

  • maak (ecologische) tuinontwerpen en beplantingsplannen;
  • lever beplanting, zet ze op de goede plek en plant ze aan;
  • geef advies, bijvoorbeeld bij een specifiek tuinprobleem. Ook kan ik een uurtje langskomen en handvaten geven over het ecologischer of klimaatbestendiger maken van je tuin;
  • coach mensen in hun eigen tuinonderhoud: hoe en wanneer moet je snoeien?
  • heb een handleiding gemaakt voor een tuinontwerpprogramma;
  • doe eigenlijk alles wat met groen te maken heeft. Van de inrichting van buitenruimtes, openbaar groen en bedrijfstuinen, daktuinen, tot tuinonderhoud, workshops en lezingen;
  • heb al veel artikelen geschreven over beplanting, je kunt een deel hier lezen.

Twijfel je of ik je kan helpen omdat jouw vraag hier niet bij staat? Neem gerust contact op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Krantenartikel in BN de Stem


Artikel BN De Stem 11 maart 2022 (PDF, 1.7mb)