Vergroenster

Hendrik-Ido-Ambacht | 7m²

Beplantingsplan voortuin

Prachtige bloemen in de voortuin nodigen uit tot een gezellig bezoek. Bel gerust aan, hier wil je zijn. Deze voortuin is een visitekaartje om trots op te zijn. Ik heb het beplantingsplan gemaakt en de planten geleverd, de bewoners hebben deze zelf aangeplant.

Een hele tijd wisten de bewoners geen raad met het plantvak in de volle zon dat flink wat wind vangt. Er waren flink wat planten overleden en het olijfboompje waaide steeds om. Behalve onkruid groeide er op het laatst niets meer in de plantenborder.

De voortuin heeft nu een mooie combinatie van verschillende planten, waarbij een perfecte balans is gezocht tussen wintergroene planten, prachtige bloemkleuren en bovenal hele sterke soorten tuinplanten. Planten die ontzettend lang bloeien zijn aangevuld met soorten die heel vroeg en lekker laat in bloei staan. Het prachtige siergras geeft rust aan het geheel.

Omdat de plantenborder dichtbij de keuken ligt, is er ook een heerlijk keukenkruid aangeplant. Dit kruid is de wilde marjolein (Origanum vulgare). Heerlijk op pizza, in pasta of risotto maar deze inheemse plant bloeit ook uitbundig. De hele zomer lang genieten de bewoners van mooie roze bloemen.

Het geheel is afgemaakt met een boompje. Deze sierkers is nu nog klein, maar uiteindelijk krijgt hij een maat en vorm die hier perfect past. Wat een plezier om de boom te zien opgroeien samen met de kinderen.

We zijn erg tevreden over het resultaat. Erg leuk geworden zo! Erik-Jan

De foto’s zijn een kleine twee maanden na aanplant gemaakt.