Vergroenster

Hendrik-Ido-Ambacht | 6m²

Dierendak

Dit is niet zomaar een sedumdak. Nee, het is een ecologisch groendak waar allerlei dieren profijt van hebben. Een groendak voor de dieren dus! Het dak helpt vlinders, bijen en vogels.

Het is dus een super biodivers dak. Ideaal voor op de schuur van een dierenliefhebber. Het dak bevat een plantenmix met paarse, roze en witte bloemen. Door het gebruik van inheemse sedum is het wintergroen. Er zijn bloemollen in opgenomen voor de vroege nectar, voedsel voor vogels, een insectenhotel en andere nestelgelegenheid. Ook bevat het dak een wadi en inheemse planten. De hangplanten die over de rand hangen, maken het geheel af.

Vergroenster heeft het dierendak ontworpen in samenwerking met Groendakcoach. Door de jarenlange ervaring van Groendakcoach is het groendak perfect afgestemd op de heftige weersomstandigheden die op een dak kunnen voorkomen. Denk aan wind, droogte, hitte en kou.

Al deze elementen zijn zodanig toegepast, dat ze goed op het dak kunnen worden geplaatst. Dit ontwerp is gemaakt voor een veelvoorkomend schuurdak van 2 bij 3 meter, maar kan ook op andere formaten daken worden aangelegd.

De basis van het groendak is bio-based. Het bevat een duurzaam dakbedekkingssysteem met natuurlijke materialen, zoals organisch substraat en levende planten. Het dierendak is een perfecte aanvulling op een ecologische tuin en prachtig op een bedrijfsdak. Het dient als isolatie, waardoor het gebouw energie-efficiënter wordt.