Vergroenster

Papendrecht | < 100m²

Rustgevend en fleurig

Heerlijk ontspannen in de tuin, dat was het doel. Er was al gestart met de bouw van een overkapping, maar met de rest van de tuin wisten ze geen raad. Ik hielp ze orde te scheppen in de chaos en bedacht een rustgevend en toch fleurig ontwerp.

Omdat de kleuren en materialen voor de overkapping al gekozen waren, liet ik die deels terugkomen in de rest van de tuin. De lichte kleur tegels en halfverharding (achterhoeks padvast) zorgen voor een rustige basis. Dit wordt opgefleurd met bloemen in wit en paars, gecombineerd met warme rood, oranje en geeltinten van bloemen en bladeren. Er zijn veel inheemse en wintergroene planten gebruikt. De siergrassen maken het geheel rustig en wuivende grassen zorgen voor demping van omgevingsgeluid. De kruiden uit de tuin kunnen direct in de buitenkeuken worden gebruikt.

In het beplantingsplan is rekening gehouden met een lange bloeiboog. Zo is er jaarrond – zelfs in hartje winter – iets moois te zien. Met zo’n lange bloeiboog is er bovendien jaarrond voedsel voor insecten.

Aangezien we geen idee hadden wat we met onze tuin wilden behalve een overkapping, hebben we Lianne ingeschakeld. Rekening houdend met onze wensen heeft ze een ontwerp gemaakt. Dat het eindresultaat zo mooi is geworden hadden we van te voren niet kunnen bedenken. We zijn helemaal blij met onze tuin. Bedankt Lianne. Harald en Jolanda