Vergroenster

Bloemenpracht

Bloemenpracht

Volgend jaar bloemenpracht in de tuin? Onderneem dan nu actie! De donkere, grauwe maanden van het jaar zijn de ideale tijd om plannen te maken voor volgend jaar. Wil je een groene tuin die de natuur een handje helpt? Daarbij help ik je graag!

Plan van aanpak

Voordat je je tuin verandert is er vaak een plan nodig. Dat kan een tuinontwerp, beplantingsplan of kort advies zijn. Ik maak graag kennis met jou! We beginnen bij je wensen. Wat vind je mooi in de tuin, wat juist niet? Natuurlijk ontwerp ik iets wat voldoet aan je eisen, maar ik ga liefst nog een stapje verder. Ik verras je graag met een bijzondere toevoeging in de tuin.

Dieren in de omgeving helpen

Sommige verrassende dingen zijn voor mij vanzelfsprekend. Als ecologisch tuinontwerper doe ik bij elk ontwerp onderzoek naar de dieren die in de omgeving voorkomen en het moeilijk hebben. Die diersoorten probeer ik te helpen in de tuin. Ook in een kleine tuin. Planten die goed zijn voor allerlei dieren, maken de mens vaak ook gelukkig. In mijn ontwerpen houd ik rekening met de natuur, maar de tuin moet ook mooi zijn voor de gebruiker. Jij en de natuur in harmonie.

Een lange bloeiboog is voor mij vanzelfsprekend. Dat betekent dat er niet alleen in juli bloemen zijn. Het feest begint bij veel van mijn beplantingsplannen al in februari en eindigt soms pas in januari! Ja, er bestaan zelfs winterbloeiende planten. Die bloemenpracht is mooi voor jou, maar ook voor vlinders en bijen.

Ook houd ik ervan als je jaarrond vanuit het huis groene planten kunt zien. Ik gebruik daarom graag klimplanten om ‘dode’ materialen zoals schuttingen of muren te bedekken. Op de foto zie je de klimplant kamperfoelie (Lonicera).

Zin in de lente? Waar wacht je nog op!?