Vergroenster

Lid Wilde Weelde

Lid Wilde Weelde

Vergroenster is sinds september 2023 lid van Wilde Weelde. Dit is een vakvereniging van bedrijven in heel Nederland die milieubewust werken vanuit een ecologische visie aan een natuurrijke omgeving. De leden zijn natuurvriendelijke bedrijven die allemaal hun eigen specialisme hebben. Van ecologisch tuinontwerpers, hoveniers en boomverzorgers tot plantkwekers en leveranciers van verantwoorde tuinmaterialen. Ook zijn er leden die zich toespitsen op educatie, communicatie of juist een niche markt. Zo’n niche is bijvoorbeeld het verzamelen en verwerken van zaden van inheemse planten of de bodem en natuurlijke bodemverbeteraars.

Het voordeel voor jou

Met het lidmaatschap heeft Vergroenster een groot netwerk in bedrijven die de natuur en het klimaat willen helpen. Zo kunnen we jouw tuin of buitenruimte nog groener en natuurrijker maken. Via de vereniging heb ik een enorm netwerk aan experts om te raadplegen voor ecologische oplossingen bij specifieke problemen. Ook breid ik via de vereniging mijn groene kennis nog verder uit. Want van elkaar willen leren en elkaar daarbij helpen is belangrijk voor Wilde Weelde.

Uitgangspunten vereniging

De vakgroep hanteert een zevental uitgangspunten die gedeeld worden door de aangesloten bedrijven:

Wat deze punten precies inhouden leg ik uit in dit artikel. Daarnaast is kennisvergaring erg belangrijk. Zo zijn er regelmatig lezingen of leren leden al samenwerkend van elkaar.

Bezoek de voorbeeldtuin

Dat samenwerken vindt bijvoorbeeld plaats in de Wilde Weelde Wereld. Dat is een voorbeeldtuin die is aangelegd door natuurvriendelijke ondernemers in Appeltern Adventure Gardens. Jij kunt die voorbeeldtuin ook bezoeken als je inspiratie zoekt om je tuin ecologischer te maken.

Wil je zien welke bedrijven nog meer lid zijn van de vereniging? Kijk dan eens op de website van de vereniging.