Vergroenster

Op plantenjacht

Op plantenjacht

Denk jij dat je geen tuinplant in leven kunt houden? Heb je er wel eens aan gedacht dat het misschien helemaal niet aan jou ligt?

Bij het tuincentrum zijn er namelijk veel planten te koop die totaal niet geschikt zijn voor jouw tuin. Geef dus niet op! Die planten waren misschien al gedoemd te overlijden. Het planten van de juiste plant op de juiste plaats scheelt je ontzettend veel werk en vergroot de kans dat de plant jaren meegaat.

Planten kiezen en kopen

Passende planten kiezen is een vak en daar help ik je graag mee. Maar soms is het gewoon leuk om zelf een paar planten uit te kiezen, omdat je een klein plantvak of border hebt.

Sta je te popelen om naar het tuincentrum te gaan, dan heb ik de volgende praktische tips voor je:

Wild en inheems

Te veel keuze? In veel tuincentra is er tegenwoordig een schap dat “Wild en inheems” heet. Dat hoekje bevat geweldige langbloeiende planten die super sterk zijn. Bovendien zijn ze duurzaam gekweekt in samenwerking met Cruydt-Hoeck en IVN Natuureducatie.

Op deze foto zie je een koekoeksbloem die ik fotografeerde in het schap “wild en inheems”. Inheemse planten komen van oorsprong in Nederland voor en kunnen daarom wel tegen een stootje.

Kijken

Tuinieren is kijken. Kijken kun je leren. Door te kijken leer je jouw tuin steeds beter kennen. Heeft een plant water nodig? Bij sommige planten kun je dat zien, doordat de bladeren gaan hangen. De herfstanemoon is daar een goed voorbeeld van.

Beplantingsplan

Durf je niet goed? Ik help je graag met een mooi gebalanceerd beplantingsplan of een tuinadvies. Ik kan beplanting helemaal afstemmen op jouw wensen qua kleur, vorm en soorten. Binnen jouw wensen probeer ik je zo lang mogelijk bloei te geven. Niet alleen om jou te laten genieten, maar zijn de bijen en vlinders daar heel blij mee. De beplanting stem ik standaard af op de dieren en insecten die daadwerkelijk voorkomen in de buurt van jouw tuin.