Vergroenster

Plantenadvies

Plantenadvies

Veel mensen willen graag mooie langbloeiende tuinplanten, maar hoe pak je dat aan? Je kunt lukraak een paar planten kiezen en hopen dat het goedkomt.

Maar als je niet zo veel ervaring hebt, een grote tuin of bijvoorbeeld een schaduwtuin, dan is het fijn om hulp te hebben bij het kiezen van planten.

Planten combineren

Je hebt vaak meer nodig dan alleen een plantidee. Jij zoekt iemand die aanvoelt welke planten goed bij elkaar passen qua kleur en bloeitijd.

Planten die niet te groot worden voor een kleine tuin, of juist buitenplanten die wel tegen een stootje kunnen.

Moderne buitenplanten combineren Tuin in Hendrik-Ido-Ambacht met moderne buitenplanten.

Het tuincentrum heeft een beperkt aanbod in planten. Je kunt daar vaak vooral kopen wat nu in bloei is. Je oog wordt gelokt door die buitenplanten die nu op zijn mooist zijn, maar in de winter dor en kaal zijn. Zo zonde van je mooie tuin!

Buitenplanten kiezen

Als ik mensen help met advies over tuinplanten of een volledig plantenplan, dan denk ik aan alle details. Het begint bij jullie smaak. Qua bladvorm, hoogte, bomen, struiken of bloemen. Alles spreken we door. Lastig? Je kunt mij ook de vrije hand geven. De prijs van een beplantingsplan vind je hier.

Bloemkleuren

Welke bloemkleuren vind je mooi? Veel mensen houden van wit, roze en/of paars, maar wist je dat juist een toefje oranje, geel of rood een braaf geheel er echt uit kan laten springen? Tegenovergestelde kleuren (complementaire kleuren) zoals paars en oranje of blauw en geel kunnen heerlijk knallen wanneer je er voor open staat.

Dieren helpen

Vind je insecten belangrijk? Bij een beplantingsplan neem ik dit mee. Ik doe onderzoek naar de bijen, vlinders en vogels die in de buurt van de tuin rondvliegen en welke plant die nodig hebben voor voedsel, schuilplek en voortplanting. Vervolgens kijk ik welke van die planten bij jullie smaak en situatie passen.

Hulp nodig met je buitenplanten? Neem contact met mij op en ik help je graag.

Kleurenwaaier bloemkleuren buitenplanten