Vergroenster

Tuinrenovatie

Tuinrenovatie

Een kijkje achter de schermen bij een tuinrenovatie van een moderne tuin in Papendrecht.

Toen ik voor het eerst op gesprek kwam bij de bewoners was deze tuin kaal en grotendeels betegeld. Dat er een overkapping zou komen stond vast, maar met de rest van de tuin wisten de bewoners niet wat ze wilden. Ze wilden veel groene tuinplanten.

Nadat ik verschillende tuinstijlen aan hen liet zien, bleek een hele strakke en moderne tuin met lichte tinten het beste bij hun smaak te passen.

Tuinrenovatie moderne tuin Strakke moderne tuin in Papendrecht net na aanleg.

De buitenplanten mochten wel wat losser, liefst in paars, wit en warme tinten zoals rood en oranje. Het mooist vonden ze een rustig ontwerp met fleurige tuinplanten die het wat speelser maken.

Tuinaanleg

Ik ging aan de slag en maakte een ontwerp waar deze tuineigenaren in Papendrecht dolblij van werken. Nog terwijl ik bezig was met het beplantingsplan begonnen ze met de tuinaanleg.

Meestal maak ik het beplantingsplan tegelijk met het definitieve tuinontwerp, maar nu kon ik de buitenplanten perfect aansluiten op de ontwikkelingen van de tuinaanleg. Ook kon ik hier en daar bijsturen.

Tuinrenovatie met tuinplanten Een half jaar na de tuinrenovatie groeien de buitenplanten erg goed.

Zo hebben de bewoners de oude grote grijze tegels niet weggedaan, maar ze hergebruikt in de vorm van verhoogde plantenborders. De buitenkeuken is hergebruikt en heeft een mooi plekje gekregen onder een afdak, waar een druif tegenaan groeit.

Tuinplanten

Met het oog op het budget zijn de twee bomen hergebruikt. Verder zijn alle tuinplanten nieuw geplant in allerlei prachtige kleuren. De mooie bloemen zijn het hele jaar te zien. Door de bloembollen begint het bloeiseizoen al vroeg in het jaar. Door allerlei bloeiende planten is de tuin tot in de herfst prachtig. Met wintergroene planten, zoals varens is de tuin ook in de winter prachtig.

Duurzaam

Het resultaat van deze tuinrenovatie in Papendrecht bekijk je hier.

Een tuinrenovatie kun je groot of klein aanpakken. Je kunt alle tuinmaterialen nieuw aanschaffen of deels hergebruiken.

Ook in dit strakke tuinontwerp is aan het milieu gedacht. Door hergebruik van materialen, door de halfverharding die uit Nederland komt en daardoor weinig transportkilometers heeft. Ook bevat deze kleine tuin een wadi, waarmee hij heel klimaatbestendig wordt. Volop duurzaam genieten dus!

Wil je ook de tuin renoveren maar weet je niet waar te beginnen? Neem contact met mij op.

Situatie voor tuinrenovatie