Vergroenster

Tuinindeling

Tuinindeling

Tuinindeling Wil je je tuin veranderen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan volgen hier een aantal tips om eens over na te denken.

Terrassen

Een tuin waar je niet wilt vertoeven is geen tuin. Ook al is je achtertuin, voortuin of zijtuin nu een bende, zet eens een stoel neer op een gekke plek. Stap voor stap ontdek je zo waar je het liefst wilt zitten als het zonnig en warm is, en waar je juist het liefst verkoeling zoekt.

Je hoeft niet na te denken hoe groot een terras moet worden. Daar ga ik je bij helpen. Ik wil alleen van je weten wat jij de beste zitplek vindt. Dat vertelt mij namelijk heel veel over de tuin.

Wat heb je nodig in de tuin

Wil je een onderhoudsvriendelijke tuin, kindvriendelijke tuin, hele moderne of juist speelse tuin? Dat kan allemaal. Wil je een trampoline, vlonder, overkapping of pergola?

Bij beperkte ruimte is het belangrijk om de wensen te ordenen. Wat moet absoluut in de tuin, en wat mag afvallen als er echt geen ruimte is?

Noteer jullie eisen en wensen en ik kom graag langs om kennis te maken. Met jullie wensen, smaak en de maten van de tuin heb ik genoeg om jullie droomtuin te ontwerpen.

Moderne schaduwtuin in Hendrik-Ido-Ambacht

Tuinstijlen

Aan de hand van voorbeelden van verschillende tuinindelingen ga ik ontdekken wat voor tuinstijl bij jullie past. Kronkelpaden, een strakke en rechte tuin? Of misschien juist een combinatie van de twee.

Sierlijke bloem in een tuin in Hendrik-Ido-Ambacht. Sierlijke bloem in een tuin in Hendrik-Ido-Ambacht.

Wees gerust als je denkt dat je echt niet weet waar je moet beginnen. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik iemands smaak niet kon ontdekken.

Ik vraag goed door en bij twijfel neem ik tijdens het ontwerpproces contact op. Iedereens smaak is anders, en dat maakt mijn werk juist zo afwisselend en geweldig.

Groene tuin

Bij Vergroenster krijg je een groene tuin, dat spreekt voor zich. Dat kan onderhoudsarm zijn.

Ik kan het beplantingsplan zo maken dat je alleen in het voorjaar één keer de meeste planten afknipt en de rest van het jaar weinig werk hebt. Door grote groepen van dezelfde planten te gebruiken, kun jij makkelijk zien wat onkruid is en wat daar hoort.

Houd je van meer uitdaging en heb je groene vingers? Dan maak ik de combinatie van tuinplanten wat spannender.

We bespreken dit van tevoren, dus de planten en plantcombinaties gaan altijd perfect bij jou passen.

Coaching

Een tuinontwerp stopt voor mij niet na de tuinrenovatie of tuinaanleg. Ik laat je niet in de steek met het tuinonderhoud. Met veel passie leer ik je tuinieren en coach ik je in het tuinonderhoud. Op deze pagina zie je mijn prijzen en de mogelijkheden.

Er is vanalles mogelijk. Zie mij als je tuinmentor. Als het snoeien je te veel wordt, kan ik je bijvoorbeeld (regelmatig) helpen. Want een groene tuin moet vooral veel plezier en geen stress geven. Neem gerust contact met mij op.

Moderne tuinindeling in Hendrik-Ido-Ambacht