Vergroenster

Staptegels

Staptegels

Als tuinontwerper van natuurlijke tuinen werk ik graag met staptegels. Nooit voor het hoofdpad, want ik vind het belangrijk dat je ook in de winter veilig en makkelijk bij je schuur of poort kunt komen. Maar voor zijpaden zijn staptegels ideaal

Voordelen van staptegels

Met staptegels kun je een tuin spannend maken. Een verborgen hoekje maak je toegankelijk met staptegels of een houtsnipperpaadje. Handig voor het snoeien of ander tuinonderhoud. Ideaal voor leuke doorkijkjes waar het net te smal is voor een gewoon pad. Een staptegelpad is goedkoper dan een gewoon tegelpad, omdat je veel minder tegels nodig hebt.

Verschillende soorten staptegels

Veel mensen plaatsen staptegels in het gras. Zeker als je dan een vierkante grote tegel in het gazon plaatst wordt het naar mijn mening al snel heel standaard. Wil je een spannend tuinontwerp? Dan werk ik het liefst met staptegels in een spannende vorm. Een organische, golvende staptegel past geweldig goed in een natuurlijke tuin. Het pad zelf mag van mij ook kronkelen. Ook maakte ik eens een staptegelpad van boomschijven.

Liever een strakke tuin? Dan is het heel leuk om kleinere stenen of tegels te combineren voor een groen staptegelpad.

Staptegels schaduwtuin

Bekijk dit tuinontwerp in Hendrik-Ido-Ambacht van een moderne tuin met staptegels.

Staptegels combineren met planten

Liefst gebruik ik lage bodembedekkende planten rondom staptegels. In de zon kunnen dat bijvoorbeeld aardbeienplanten of andere kruipende planten zijn. Op deze foto zie je staptegels in een schaduwtuin met een groenblijvende lage plant er rondomheen.

Saaie tuin? Voeg wat staptegels toe en hij wordt stukken spannender. Ik help je graag met een prachtig ecologisch tuinontwerp, met of zonder staptegels. Neem contact met mij op.

Staptegels met varen