Vergroenster

Samenwerken met hoveniers

Samenwerken met hoveniers

Als hovenier was er vroeger veel meer sprake van seizoenswerk. Met de warme winters van tegenwoordig gaat het werk haast het hele jaar door. Hoewel het prettig is, om een werkvoorraad te hebben, blijft er steeds minder tijd over voor het ontwerpen van tuinen. Het tuintekenen moet steeds vaker in de avonduren. Of je bent zo vermoeid dat het beplantingsplan dat je gebruikt zeer sterk lijkt op de laatste die je hebt aangelegd. Zonde, want er is zoveel meer uit te halen!

Ben je hovenier en is tuintekenen of het maken van beplantingsplannen niet jouw favoriete bezigheid? Misschien kunnen we elkaar helpen! Ik ben dol op het uitdenken van de beste plantcombinaties. Bovendien scheelt de juiste plant op de juiste plek behoorlijk aan inboet maar ook in onderhoud.

Als je mij ontmoet, zul je al snel merken dat ik ontzettend enthousiast word van planten en het ontwerpen. Ik heb meer creatieve ideeën dan er in een tuin passen. Uitvoerbaarheid van het ontwerp vind ik ontzettend belangrijk. Ik heb de VHG brancheopleiding hovenier gevolgd omdat ik graag praktische tuinontwerpen wil aanleggen. De wensen van de klant staan op nummer één.

Waar mogelijk probeer ik nóg een meerwaarde te leveren: voor de natuur. Ik ben immers afgestudeerd als ecologisch tuinontwerper. Bij mij geen oubollige tuinontwerpen met saaie beplanting, maar beplanting die modern en fris oogt en toch rekening houdt met de insecten en andere dieren. Bij het maken van een ontwerp of beplantingsplan doe ik altijd onderzoek naar dieren die in de omgeving van de tuin voorkomen en het moeilijk hebben. Vervolgens probeer ik die dieren zo veel mogelijk te helpen in de tuin. Omdat ik over zoveel kennis beschik, is het heel goed haalbaar om zowel de natuur te helpen maar ook aan de andere eisen van de klant te voldoen. Veel klanten willen een onderhoudsarme tuin. Een ecologische tuin, mits goed ontworpen, kan juist heel onderhoudsarm zijn. Ook kan een ecologische tuin heel kindvriendelijk zijn, of bijvoorbeeld wintergroen.

Matenplan

Ik kan je helpen de klimaatbestendige en natuurinclusieve tuinen te realiseren. Naar biodiverse tuinen is momenteel steeds meer vraag, maar hoe pak je dat aan? Jij als hovenier kunt mij inhuren als tuinontwerper. Ik kan daarnaast assisteren met beplantingsplannen wanneer de tuinindeling al bekend is, maar ben ook beschikbaar voor (algemeen) advies.

De keuze van beplanting kan al een groot verschil maken. Maar staat de klant er voor open, dan kunnen we zelfs spannendere elementen in de tuin maken zoals een wadi, een wilgentenenprieel of een hippe zitbank op een stenen muur waar beplanting tussen groeit. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wie weet breng ik je nog op verfrissende ideeën die je vervolgens bij meerdere klanten kunt toepassen…

Op zoek naar inspiratie of verlichting van je werklast? Neem gerust contact met mij op. Samen zorgen we ervoor dat jouw projecten straks nóg mooier worden. De tuinen of buitenruimtes krijgen verrassende en biodiverse beplanting met een meerwaarde voor mens en natuur.

Ik ben gevestigd in Hendrik-Ido-Ambacht en mijn werkgebied bevindt zich daarom met name in Zuid-Holland.